SEO zoekwoordenonderzoek

Euuh zoekwoorden.. wat? 

Zoekwoordenonderzoek is een erg belangrijk onderdeel van je SEO. Dé zoekwoorden waarvan jij wilt dat jouw klant je daarop vindt. Maar hoe doe je een gedegen zoekwoorden onderzoek? Daar gaan we  dieper op in met dit artikel. 

SiteOrigin-thema

De tools (gratis!)

 

Als jij nu de tijd besteed aan een goed zoekwoordenonderzoek dan heb je daar in de toekomst heel veel plezier van. Welke tools kun je gebruiken om een zoekwoorden onderzoek te doen? Er zijn heel veel tools om te kijken welke zoekwoorden het beste bij jouw bedrijf passen. De meest praktische tools hebben wij voor jou op een rij gezet. 

Google Trends

Een hele handige en gratis tool om de meest ideale zoekwoorden te vinden. Maar ook om jezelf met andere markten te vergelijken. Google geeft enorm veel informatie over regio’s etc. Zoals je kunt zien in het voorbeeld kun je exact zien hoeveel er op gezocht wordt.  

Google-trends

Yoast

Iedereen kent Yoast denk ik wel. Bij mij staat Yoast op elke website die ik maak. Ook kun je bij Yoast je zoekwoorden testen. Echt een hele mooie tool! Hij geeft je voor 1 zoekwoord heel veel suggesties én zet ze ook nog voor je in een mooi Excel overzicht. Dikke aanrader dus. Ik heb een test gemaakt om het zoekwoord trouwringen. De resultaten heb ik bijgevoegd :). 

Yoast-zoekwoorden

Zoekwoorden.nl

Weer een mooie en gratis tool om de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf te vinden. Ook hier krijg je ze aangeleverd in een mooi overzicht.

zoekwoorden

Nog meer toffe en inspirerende blogs

Handige tips om je website te versnellen

Handige tips om je website te versnellen

Een trage website kan ongelooflijk frustrerend zijn en je klanten kosten. Studies hebben aangetoond dat gebruikers verwachten dat een website in 2 seconden of minder laadt, en als het langer duurt dan dat, zullen ze de site waarschijnlijk helemaal verlaten. Als je een...

Altijd content met Jasper

Altijd content met Jasper

Als je een bedrijf hebt, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om achter je computer te gaan zitten, klaar om te werken... Het is tijd om een blog te schrijven of je Social media in te plannen. Maar dan... je hebt absoluut geen idee hebt waarover je moet schrijven....

PHP wat is het en waarom moet het up-to-date zijn?

PHP wat is het en waarom moet het up-to-date zijn?

PHPPHP is een open source programmeertaal die draait op een webserver. Het is een van de meest populaire talen voor developers.  Alle WordPress websites maken gebruik van PHP. PHP is een server-side script, wat betekent dat het op de webserver wordt uitgevoerd, in...

Onze diensten

 

Website

Webshop

Hosting & support