SEO-zoekwoordendichtheid

 Zoekwoordendichtheid

Zoekwoordendichtheid: dan wordt er gekeken naar het aantal zoekwoorden dat terug komt op de gehele website. Er zijn geen harde regels vanuit Google wat betreft de dichtheid van zoekwoorden. Veel mensen raden aan om 1-2 zoekwoorden op een tekst van 100 woorden te gebruiken. 

woocommerce-webshop

SPAM

 

Wat zijn de consequenties als je teveel zoekwoorden gebruikt? Dan wordt dit gezien als zoekwoorden spam. Hiervoor krijg je strafpunten van Google. En heel concreet: dan kom je lager in de ranking. En dat is nu precies wat je NIET wilt. Hoe kun je je zoekwoordendichtheid bepalen? Dit kun je op een hele eenvoudige manier berekenen. 

Je hebt een tekst van 500 woorden waar in 10 keer een zoekwoord voorkomt is de zoekwoorddichtheid:

( 10 : 500 ) x 100% = 2%.

Ideaal! 

De meest ideale zoekwoord (ook wel keyword) dichtheid ligt tussen de 1% en 3 %. MAAR! Er zijn een aantal manieren om de zoekwoorden vaker terug te laten komen. 

  • Gebruik je keyword in de eerste en laatste zin van je tekst. 
  • Je keyword is hét onderwerp van je tekst. 
  • Gebruik een synoniem voor het keyword. 
SiteOrigin-thema

Waar dan?

De zoekmachines, zoals Google, Yahoo en Bing, zoeken naar de zoekwoorden op de volgende plaatsen binnen en buiten je website: 

  • domeinnaam
  • Url
  • Metatags
  • Title tag
  • Alternate text tag voor afbeeldingen
  • Links (interne en externe)
  • Header tags met name <h1> & <h2> en vetgedrukte teksten met van een <strong> of <b> html beschrijving zullen hierbij zwaarder mee wegen dan andere onderdelen van de tekst.
altijd-blijven-leren

Nog meer toffe en inspirerende blogs

Handige tips om je website te versnellen

Handige tips om je website te versnellen

Een trage website kan ongelooflijk frustrerend zijn en je klanten kosten. Studies hebben aangetoond dat gebruikers verwachten dat een website in 2 seconden of minder laadt, en als het langer duurt dan dat, zullen ze de site waarschijnlijk helemaal verlaten. Als je een...

Altijd content met Jasper

Altijd content met Jasper

Als je een bedrijf hebt, dan weet je hoe frustrerend het kan zijn om achter je computer te gaan zitten, klaar om te werken... Het is tijd om een blog te schrijven of je Social media in te plannen. Maar dan... je hebt absoluut geen idee hebt waarover je moet schrijven....

PHP wat is het en waarom moet het up-to-date zijn?

PHP wat is het en waarom moet het up-to-date zijn?

PHPPHP is een open source programmeertaal die draait op een webserver. Het is een van de meest populaire talen voor developers.  Alle WordPress websites maken gebruik van PHP. PHP is een server-side script, wat betekent dat het op de webserver wordt uitgevoerd, in...

Onze diensten

 

Website

Webshop

Hosting & support