SEO-zoekwoordendichtheid

 Zoekwoordendichtheid

Zoekwoordendichtheid: dan wordt er gekeken naar het aantal zoekwoorden dat terug komt op de gehele website. Er zijn geen harde regels vanuit Google wat betreft de dichtheid van zoekwoorden. Veel mensen raden aan om 1-2 zoekwoorden op een tekst van 100 woorden te gebruiken. 

woocommerce-webshop

SPAM

 

Wat zijn de consequenties als je teveel zoekwoorden gebruikt? Dan wordt dit gezien als zoekwoorden spam. Hiervoor krijg je strafpunten van Google. En heel concreet: dan kom je lager in de ranking. En dat is nu precies wat je NIET wilt. Hoe kun je je zoekwoordendichtheid bepalen? Dit kun je op een hele eenvoudige manier berekenen. 

Je hebt een tekst van 500 woorden waar in 10 keer een zoekwoord voorkomt is de zoekwoorddichtheid:

( 10 : 500 ) x 100% = 2%.

Ideaal! 

De meest ideale zoekwoord (ook wel keyword) dichtheid ligt tussen de 1% en 3 %. MAAR! Er zijn een aantal manieren om de zoekwoorden vaker terug te laten komen. 

  • Gebruik je keyword in de eerste en laatste zin van je tekst. 
  • Je keyword is hét onderwerp van je tekst. 
  • Gebruik een synoniem voor het keyword. 
SiteOrigin-thema

Waar dan?

De zoekmachines, zoals Google, Yahoo en Bing, zoeken naar de zoekwoorden op de volgende plaatsen binnen en buiten je website: 

  • domeinnaam
  • Url
  • Metatags
  • Title tag
  • Alternate text tag voor afbeeldingen
  • Links (interne en externe)
  • Header tags met name <h1> & <h2> en vetgedrukte teksten met van een <strong> of <b> html beschrijving zullen hierbij zwaarder mee wegen dan andere onderdelen van de tekst.
altijd-blijven-leren

Nog meer toffe en inspirerende blogs

Thobien Inner Healing

Thobien Inner Healing

In een wereld waarin vrouwen vaak het gevoel hebben alle ballen hoog te moeten houden, waar onvrede en boosheid soms diep verborgen liggen, biedt Thobien Inner Healing een transformerende reis aan. Thobien begeleidt vrouwen tussen de 45 en 65 jaar in hun persoonlijke...

Run with Floor’s Unieke Aanpak

Run with Floor’s Unieke Aanpak

Over Run with Floor: Een Holistische Benadering van MarathontrainingBij Run with Floor draait alles om de unieke intuïtieve methode. Geen standaard trainingsschema's, maar een op maat gemaakte benadering die rekening houdt met jouw leven, jouw lichaam en jouw geest....

Een veilige website

Een veilige website

In het huidige tijdperk van digitalisering is je online aanwezigheid van onschatbare waarde. Als eigenaar van een WordPress-website geniet je van het gemak en de kracht van een van 's werelds meest populaire content management systemen. Maar te midden van al die...