fbpx

SEO zoekwoordendichtheid

zoekwoorden-onderzoek

 Zoekwoordendichtheid

Zoekwoordendichtheid: dan wordt er gekeken naar het aantal zoekwoorden dat terug komt op de gehele website. Er zijn geen harde regels vanuit Google wat betreft de dichtheid van zoekwoorden. Veel mensen raden aan om 1-2 zoekwoorden op een tekst van 100 woorden te gebruiken. 

woocommerce-webshop

SPAM

 

Wat zijn de consequenties als je teveel zoekwoorden gebruikt? Dan wordt dit gezien als zoekwoorden spam. Hiervoor krijg je strafpunten van Google. En heel concreet: dan kom je lager in de ranking. En dat is nu precies wat je NIET wilt. Hoe kun je je zoekwoordendichtheid bepalen? Dit kun je op een hele eenvoudige manier berekenen. 

Je hebt een tekst van 500 woorden waar in 10 keer een zoekwoord voorkomt is de zoekwoorddichtheid:

( 10 : 500 ) x 100% = 2%.

Ideaal! 

De meest ideale zoekwoord (ook wel keyword) dichtheid ligt tussen de 1% en 3 %. MAAR! Er zijn een aantal manieren om de zoekwoorden vaker terug te laten komen. 

  • Gebruik je keyword in de eerste en laatste zin van je tekst. 
  • Je keyword is hét onderwerp van je tekst. 
  • Gebruik een synoniem voor het keyword. 
SiteOrigin-thema

Waar dan?

De zoekmachines, zoals Google, Yahoo en Bing, zoeken naar de zoekwoorden op de volgende plaatsen binnen en buiten je website: 

  • domeinnaam
  • Url
  • Metatags
  • Title tag
  • Alternate text tag voor afbeeldingen
  • Links (interne en externe)
  • Header tags met name <h1> & <h2> en vetgedrukte teksten met van een <strong> of <b> html beschrijving zullen hierbij zwaarder mee wegen dan andere onderdelen van de tekst.
altijd-blijven-leren

0 Comments

Nog meer toffe en inspirerende blogs

PHP wat is het en waarom moet het up to date zijn?

PHP wat is het en waarom moet het up to date zijn?

PHPPHP is een open source programmeertaal die draait op een webserver. Het is een van de meest populaire talen voor developers.  Alle WordPress websites maken gebruik van PHP. PHP is een server-side script, wat betekent dat het op de webserver wordt uitgevoerd, in...

Trage website? Dan verlies je bezoekers!

Trage website? Dan verlies je bezoekers!

Wat is paginasnelheid? Paginasnelheid is de hoeveelheid tijd tussen de aanvraag van de browser om een pagina en het moment waarop de browser de verwerking en weergave van de inhoud heeft voltooid. Veel factoren beïnvloeden de snelheid van een bepaalde pagina,...

Organische groei

Organische groei

Niet adverterenWij zorgen ervoor dat jij meer bezoekers gaat krijgen op je website. Organische bezoekers betekend dat deze op jouw website zijn gekomen door een bepaald zoekwoord in te typen in Google en via het zoekresultaat op jouw website terecht komen. Waarom wil...

Onze diensten

 

Website

Webshop

Hosting & support