SEO zelf doen of
uitbesteden?

Dit zijn de voor- en nadelen

Het staat buiten kijf dat SEO (Search Engine Optimization) een cruciale rol speelt in de online zichtbaarheid en het succes van je website. Maar de vraag die veel ondernemers zich stellen is: “Moet ik SEO zelf doen of uitbesteden?” In dit uitgebreide blog gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van zowel het zelf doen van SEO als het uitbesteden ervan, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw bedrijf.

Voordelen van SEO uitbesteden

Je profiteert van kennis en ervaring

Een van de grootste voordelen van het uitbesteden van SEO aan een professioneel bureau zoals Website Remake is dat je kunt profiteren van de uitgebreide kennis en ervaring van SEO-experts. SEO is een complex vakgebied dat voortdurend evolueert, en het vereist diepgaande kennis om effectieve strategieën te ontwikkelen en te implementeren. Door een beroep te doen op professionals, zorg je ervoor dat je website de meest recente SEO-technieken benut.

Je hoeft geen linkbuildingnetwerk op te bouwen

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO, maar het kan tijdrovend en lastig zijn om een krachtig en legitiem linkbuildingnetwerk op te bouwen. SEO-bureaus beschikken over bestaande relaties en netwerken waardoor ze effectiever backlinks kunnen genereren voor jouw website. Dit kan leiden tot snellere en betere resultaten.

Werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al genoeg op je bord. Het uitbesteden van SEO stelt je in staat om je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf, terwijl de SEO-professionals zich bezighouden met het verbeteren van je online aanwezigheid. Dit kan je productiviteit verhogen en stress verminderen.

Nadelen van SEO uitbesteden

Kwaliteit SEO werk wordt na langere tijd pas zichtbaar

Hoewel SEO-bureaus effectieve strategieën implementeren, kan het even duren voordat je de volledige impact van hun werk ziet. SEO is een langetermijnstrategie, en het kan enkele maanden duren voordat je significante verbeteringen in je zoekmachinepositie opmerkt.

SEO bureaus hebben vaak geen kennis van jouw branche

Een potentiëel nadeel van het uitbesteden van SEO is dat sommige bureaus mogelijk niet volledig begrijpen hoe jouw specifieke branche werkt. Hierdoor kunnen ze moeite hebben om de juiste zoekwoorden en strategieën te identificeren die relevant zijn voor jouw doelgroep.

Je bouwt intern geen SEO kennis op

Wanneer je SEO uitbesteedt, loop je het risico dat je intern geen SEO-kennis opbouwt. Dit betekent dat je in de toekomst mogelijk afhankelijk blijft van externe bureaus voor al je SEO-behoeften.

Want SEO done? This is how you select the right SEO agency

Als je hebt besloten om SEO uit te besteden, is het essentieel om het juiste SEO-bureau te kiezen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat je met het juiste bureau in zee gaat:

Vraag naar behaalde SEO resultaten

Een betrouwbaar SEO-bureau kan aantoonbare resultaten laten zien. Vraag naar voorbeelden van eerdere projecten en de impact die ze hebben gehad op de zoekmachinepositie van hun klanten.

Vraag naar de manier van rapporteren

Transparantie is cruciaal bij het uitbesteden van SEO. Vraag hoe het bureau rapporteert over de voortgang en de resultaten van hun werk. Duidelijke rapportages helpen je om de effectiviteit van hun inspanningen te beoordelen.

Vraag of een opzegtermijn van een maand mogelijk is

Flexibiliteit is belangrijk. Zorg ervoor dat je een bureau kiest dat een redelijke opzegtermijn hanteert, mocht je ooit van gedachten veranderen.

Handige SEO Tools

Om je te helpen bij zowel het zelf doen van SEO als het beoordelen van het werk van een SEO-bureau, zijn hier enkele handige SEO-tools die je kunt gebruiken:

  1. Google Analytics: Deze tool geeft je diepgaande inzichten in het verkeer naar je website, inclusief de bronnen van dat verkeer, demografische gegevens van gebruikers en meer.
  2. Google Search Console: Hiermee kun je de prestaties van je website in de zoekresultaten van Google volgen, problemen oplossen en zien welke zoekwoorden je website verkeer opleveren.
  3. SEMrush: SEMrush biedt concurrentieanalyse, zoekwoordonderzoek en rapportage over zoekrangschikkingen. Het is een uitgebreide tool voor SEO-professionals.
  4. Ahrefs: Ahrefs is een krachtige tool voor het analyseren van backlinks, zoekwoordonderzoek en het volgen van zoekrangschikkingen. Het helpt je bij het begrijpen van je concurrentie.
  5. Moz: Moz biedt SEO-software, tools en middelen om je te helpen bij zoekwoordonderzoek, linkbuilding en site-audit.
  6. Yoast SEO (voor WordPress-gebruikers): Deze plugin biedt realtime begeleiding tijdens het schrijven van content, met suggesties voor SEO-optimalisatie.
  7. Screaming Frog SEO Spider: Een krachtige website-crawler die je helpt bij het identificeren van technische SEO-problemen op je website.
  8. Ubersuggest: Ubersuggest is een gebruiksvriendelijke tool voor zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse, ideaal voor beginners.
  9. BuzzSumo: Deze tool helpt je bij het vinden van populaire content en het identificeren van inv

invloedrijke personen in jouw branche.

Met behulp van deze SEO-tools kun je beter inzicht krijgen in de prestaties van je website, zoekwoorden ontdekken en analyseren, en de concurrentie bijhouden.

Sparren over SEO uitbesteden?

Ben je nog steeds niet zeker of je SEO moet uitbesteden of zelf moet doen? Neem gerust contact op met ons deskundige team bij Website Remake. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de beste beslissing te nemen voor jouw specifieke situatie.

Zelf aan de slag met SEO?

Als je ervoor kiest om zelf met SEO aan de slag te gaan, hebben we ook veel nuttige artikelen en hulpmiddelen beschikbaar om je te ondersteunen. Hier zijn enkele van onze laatste artikelen

WordPress: de belangrijkste voor- en nadelen

Ontdek de voor- en nadelen van het gebruik van WordPress voor je website en hoe je het meeste uit dit populaire platform kunt halen.

Wat is een Google penalty? Oorzaken en oplossingen

Leer meer over Google-penalties, waarom ze optreden en hoe je ze kunt voorkomen en oplossen.

SEO verbeteren? Volg dit praktische stappenplan

Een praktisch stappenplan om je SEO-strategie te verbeteren en betere resultaten te behalen in zoekmachines.

Up-to-date blijven?

Bij SEO draait alles om up-to-date blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Of je nu besluit om SEO zelf te doen of uit te besteden, het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Hier bij Website Remake streven we ernaar om je altijd van de meest recente en waardevolle informatie te voorzien, zodat je succesvol kunt zijn in de digitale wereld.

Conclusie

SEO is een onmisbaar onderdeel van je online marketingstrategie. Of je nu besluit om SEO zelf te doen of uit te besteden, het is belangrijk om weloverwogen keuzes te maken op basis van je specifieke behoeften en middelen. Website Remake staat altijd klaar om je te ondersteunen, of het nu gaat om het uitbesteden van SEO of het verstrekken van waardevolle bronnen voor zelfstudie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen om jouw online doelen te bereiken.

Zoekwoord Calculator

Voer een URL in om het meest voorkomende zoekwoord op te halen:

Dit is wat klanten zeggen

Uitstekend
Gebaseerd op 29 recensies
Zumpolle BV
Zumpolle BV
12. December, 2023.
Snelle, heldere, effectieve communicatie en handelswijze en dus resultaat. Zeer aan te bevelen!
Melanie Altena
Melanie Altena
5. December, 2023.
Titel: Tijdbesparende Social Media Templates Review: Ik ben ontzettend blij met de social media templates die ik gebruik. Ze hebben mijn leven als ondernemer vereenvoudigd en mijn social media agenda is nu snel en efficiënt gevuld. De veelzijdigheid van de templates past perfect bij verschillende content en thema's, en het strakke ontwerp zorgt ervoor dat mijn posts opvallen. Het plannen en publiceren van content is nu een fluitje van een cent, waardoor ik kostbare tijd bespaar. Kortom, deze templates hebben mijn social media game naar een hoger niveau getild en zijn een waardevolle aanwinst voor elke ondernemer. Een absolute aanrader!
Go Teambuilding
Go Teambuilding
24. Augustus, 2023.
Ilja heeft voor GO-Teambuilding een vernieuwde site opgeleverd. Erg tevreden met het resultaat, mooi design en snelle communicatie. Aanrader!
Remco
Remco
22. Februari, 2023.
Geweldig en snel werk geleverd door Websiteremake. Ilja had snel de vinger op wat wij nodig hadden en leverde boven verwachting!
Jochem Hogenboom
Jochem Hogenboom
17. Januari, 2023.
Fijn contact, en reageert snel op vragen. Staat altijd voor je klaar als er iets moet gebeuren of aan de hand is.
Marjolijn Horsselenberg
Marjolijn Horsselenberg
17. Januari, 2023.
Het is fijn werken met Ilja. Ze had meteen de goede passende sfeer te pakken in haar ontwerp. Ze reageert snel en professioneel.
Ron van Dijk
Ron van Dijk
17. Januari, 2023.
Op de dag dat ik bedacht had om mijn website te vernieuwen kwam ik via LinkedIn in contact met Ilja van Website remake. Na een goed gesprek en een uitgebreide intake is zij voor mij aan de slag gegaan. Tijdens het proces regelmatig contact gehad en uiteindelijk heb ik de website gekregen waar ik blij van word! Ik kan Website remake van harte aanbevelen.
Robert
Robert
17. Januari, 2023.
Zeer prettige samenwerking, waarbij kennis van zaken en meedenken hand in hand gaan met kwaliteit.
Wanda Idelovici
Wanda Idelovici
29. Augustus, 2022.
Wow, wat een treffer, Ilja als Virtual Assitstant. Ze denkt super snel, en lijkt met erg veel plezier, kunde en grote snelheid al de kleine (en grote) dingen op te lossen die mij als 'zelfbouwer' niet lukken. Ze heeft een krachtig team achter zich voor het geval haar eigen kennis, of tijd niet dekkend is. Communicatie met Ilja is altijd super fijn, gezellig, betrokken en duidelijk.

Contact

9 + 5 =