fbpx

Locatie onafhankelijk ondernemen; Droom of Illusie?

De beste online leeromgeving in LearnDash laten bouwen.

Je kent ze wel he. Van die digital Nomads die al cocktail lurkend op een zonnig strand aan het werk zijn. Een droom voor velen: reizen en werken te combineren.

 

We zouden allemaal wel zo’n droomleven leiden; beetje zonnen, beetje Instgram pica maken van de mooie palmbomen en ondertussen een beetje geld verdienen.

Maar is het wel zo’n droom: dat locatie onafhankelijk ondernemen?

Mijn naam is Liesbeth Uithol. Ik werk volledig locatie onafhankelijk en ga je de ware aard van zo’n vrij leven proberen te laten zien.

Ik ben niet altijd zo vrij geweest als ik nu ben. Ik was hartstikke locatie Afhankelijk.

Maar ik had een heel helder doel: ik wilde door Europa reizen met een bus.

Zo gezegd; zo gedaan.

Nou ja, niet echt, maar zo lijkt het soms voor anderen.

‘Ja, maar jij leidt een droomleven…” Ja klopt. Dat vind ik ook. Maar dat was niet altijd zo. Ik heb knetterhard moeten werken om locatie onafhankelijk te worden. Mijn gehele bedrijf moest ik ‘ombouwen’ totdat het onafhankelijk was van waar ik wilde zijn.


Dat was een lange weg. 

Een weg waarin doorzettingsvermogen en geduld werden aangesproken. Ik heb gehuild. Ik heb gejuicht. Maar bovenal ben ik niet gestopt. Ik had mijn doel zo helder voor ogen: ik wilde een lange reis maken met mijn vriend en zoon. En dat doel was sterker dan alle tegenslagen, alle onzekerheden en moeilijke keuzes.

 

Want jouw leven ‘omgooien’ is geen kattenpis.

Dat is bikkelen, doorgaan en niet stoppen. En is het het dan waard? Is het jouw harde werken waard, dat locatie onafhankelijke leven? Wat mij betreft meer dan dan. 

De belangrijkste: ga ervoor. Stop niet voor je bent waar je wilt zijn. Leef jouw eigen leven. Pak de regie weer terug en ga leven.

Liesbeth Uithol – Digital Nomad
liesbeth-uithol-ondernemer

 

De keuzevrijheid die ik nu heb, had ik nooit willen missen.

Dat heeft letterlijk zoveel deuren geopend en heeft mij zoveel meer van de wereld laten zien: ik had het niet anders gewild.

Van februari t/m augustus 2021 reisden wij in onze omgebouwde DHL vrachtwagen door Europa.

Mijn vriend, mijn zoon, twee honden en ik. 

https://youtu.be/cY41NdMlfsM

 

We hebben 16.000 kilometer gezien en 11 landen.

We hebben prachtige locaties mogen ervaren en genoten van het leven. We hebben gelééfd in plaats van geleefd worden door het systeem. Door de norm.

Mijn bedrijf, No madness in my bus reisde met ons mee. Ik werkte gewoon door. Ik werk maximaal 4 uur per dag, dus dat had geen invloed op het grote genieten. Maar het had wel grote invloed op ons vermogen, de spaarrekening, maar ook op het gevoel van vrijheid.

Onze volgende reis gaat over land naar China.

En wanneer jij ook maar enigszins de wens hebt om meer van de wereld te zien, meer te reizen en meer vrijheid te ervaren, wil ik je een aantal tips geven.

De belangrijkste: ga ervoor. Stop niet voor je bent waar je wilt zijn. Leef jouw eigen leven. Pak de regie weer terug en ga leven.

Start jouw eigen business

Kies voor jouzelf: ga werk doen waar je gelukkig van wordt. Werk wat gebaseerd is op jouw kernwaarden en jouw missie. En wordt hier vreselijk goed in.

Kies jouw eigen beperkingen

Je zult geen vrijheid ervaren als je geen beperkingen hebt. Dus plan jouw dagen dusdanig dat je een goede structuur hebt. Dat zal jou helpen om te doen wat je moet doen, waardoor je geld verdient. En het zal jou helpen extra te genieten van de momenten daaromheen: dat je van de omgeving kunt genieten.

Laat je niets wijsmaken.

Stel jouw vragen aan mensen die reeds het leven leiden wat jij ambieert. Ga niet af op antwoorden van mensen die zelf in de ratrace leven of niet weten waar jij op doelt. Stel jouw vragen aan mensen die het antwoord wéten.

Maak jouzelf niets wijs.

Denk niet dat het niet voor jou is weggelegd. Of dat dit voor jou niet te realiseren is. Dat is het wel. Als jij het graag wilt.

Kies geen werk, maar creëer jouw droombaan

Je hoeft geen webdesigner, testschrijver of content creator te worden om locatie onafhankelijk te leven.  Een ‘baan’ gaat jouw droom niet ondersteunen. Je gaat niet genieten van geweldige locaties als je ‘stom’ werk hebt. Wanneer jij werk gaat doen wat gebaseerd is op jouw kernwaarden en missie ga jij gelukkig worden. Waar dan ook. Tof werk zal jouw droom onderstrepen.

Locatie onafhankelijk leven is niet voor iedereen. Het is alleen voor de mensen die écht durven te léven en bereid zijn daar knetterhard voor te werken.

En dan is er absoluut geen mooier leven dan een vrij leven.

Ik schreef een boek tijdens onze reis: Reizen, Werken & Opvoeden te Gek of Gekkenwerk?!. Daarin deel ik al mijn tips, ervaring en emoties. Tevens vind je er stappenplannen om zelf zo’n toffe business te starten; gebaseerd op jouw Kernwaarden en Missie.

Ga ervoor. Het doel van het leven is leven. Dus leef.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer toffe en inspirerende blogs

Online leeromgeving

Online leeromgeving

Hallo leuke ondernemerIs het tijd voor jouw eigenonline leer platform Een online leeromgeving is dé manier om je kennis te delen met een groot publiek. Daarnaast maak je 1 keer een training die je daarna ontelbaar vaak kunt verkopen.Altijd lerenZelfontwikkeling is een...

Nieuwe webshop nodig?

Nieuwe webshop nodig?

Netflix! Jouw eigen webshop ingericht op jouw ideale klant. Daar helpen wij jou graag mee. Ook laten wij je weten welke plug-ins het beste voor jouw werken. Zo is een betaal plug-in echt onmisbaar of wat denk je van een verzend plug-in of een koppeling met je...

Waarom een website laten bouwen?

Waarom een website laten bouwen?

Unieke websiteEen professionele, responsive en mooie website valt direct op. En het is nodig om op te vallen in deze tijd. Waarom? Er staan zo ontzettend veel websites online, je zult je moeten onderscheiden van de concurrentie. Online zichtbaarheid begint met een...

Onze diensten

 

Website

Webshop

Hosting & support