Hoe je je klanttevredenheid naar een hoger niveau tilt

In de huidige concurrerende bedrijfsomgeving is het bieden van een uitstekende klantenservice de sleutel tot succes. Als ondernemer kan het moeilijk zijn om klantinteracties te beheren en toch tijd te hebben om je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. Door gebruik te maken van bemande live chat diensten kun je echter je klanttevredenheid naar een hoger niveau tillen. Laten we onderzoeken hoe dit werkt en waarom het gunstig is voor bedrijven.

chat

1. Bemande chat

Bemande live chat diensten worden bemand door professionele agenten die direct beschikbaar zijn om snel en accuraat te reageren op vragen van websitebezoekers. Door dit onmiddellijke antwoord (contact binnen 5 seconden) voelen klanten zich meer gewaardeerd dan wanneer ze dagen of weken zouden wachten op een antwoord via e-mail of telefoontje. Bovendien, omdat er altijd iemand beschikbaar is, hoeft geen enkele verkoopkans gemist te worden, zodat alle klanten hetzelfde serviceniveau krijgen, ongeacht wanneer ze je website bezoeken.

2. De voordelen van een bemande chat

Naast het verbeteren van de klanttevredenheid zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van bemande live chat diensten. Om te beginnen blijkt uit onderzoek dat gemiddeld 65% terugkeert naar je website na het gebruik van bemande live chat. Dit betekent dat deze methode niet alleen de klanttevredenheid verbetert, maar ook herhaalbezoeken aanmoedigt, wat zich op de lange termijn vaak vertaalt in meer conversies voor je bedrijf. Bovendien helpt bemande live chat om ondernemers te ontlasten, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het beheren van “website hospitality” zelf; in plaats daarvan kunnen ze zich richten op datgene waar ze het beste in zijn: het runnen van hun bedrijf of ontspannen na een dag hard werken, terwijl iemand anders namens hen in realtime zorgt voor de behoeften van hun klanten.

paginasnelheid

3. Invloed van live chat op het conversiepercentage. 

Via een website is het lastig voor klanten om contact op te nemen. Er staat dan misschien wel een telefoonnummer of emailadres vermeld, maar toch is het een hele stap om die te gebruiken. Jaarlijkse onderzoekscijfers leren ons dat de consument liever chat, als belt of mailt. Respectievelijk kiest 22% voor email, 25% voor bellen en 53% voor chat.

Wij zien dat het inzetten van bemande life chat zomaar circa 25% meer leads genereert.

Browser caching slaat bepaalde bestanden op de computer van een gebruiker op, zodat ze niet opnieuw hoeven te worden gedownload als ze je site opnieuw bezoeken of tussen pagina’s op de site navigeren. Door browser caching in te schakelen krijgen bezoekers snel toegang tot informatie zonder te hoeven wachten op downloads telkens als ze pagina’s op je site bezoeken of navigeren. Dit versnelt hun ervaring aanzienlijk en vermindert tegelijkertijd de belasting van je server!

Conclusie: Er zijn nog veel meer tips die je kunt gebruiken om je website sneller te maken, zoals het minen van HTML/CSS-code en het verminderen van redirects, maar deze vier tips zouden voor de meeste websites voldoende verbetering moeten opleveren met minimale inspanning van jou! Met wat eenvoudige aanpassingen hier en daar zou je met weinig moeite aanzienlijke verbeteringen in de laadtijden moeten kunnen krijgen! Zo genieten zowel jij als je klanten van een verbeterde ervaring bij het bezoeken of navigeren door pagina’s op je website!

Kortom, bemande live chat biedt tal van voordelen naast het genereren van meer leads voor bedrijven. Door een onmiddellijke respons en non-stop aanwezigheid op de website, kunnen bedrijven de klanttevredenheid van websitebezoekers verhogen, terwijl ze ondernemers ontlasten die niet langer zelf de “website hospitality” hoeven te beheren, maar zich in plaats daarvan kunnen concentreren op wat echt belangrijk is – het runnen van hun bedrijf of het genieten van de broodnodige rust na een lange werkdag – in de wetenschap dat iemand anders namens hen in real-time zorgt voor de behoeften van hun klanten. Met zoveel voordelen die bemande live chat diensten bieden is het zeker het overwegen waard als je je klanttevredenheid een niveau hoger wilt tillen!

paginasnelheid

Nog meer toffe en inspirerende blogs

De Ultieme Gids voor Effectief Website Planning

De Ultieme Gids voor Effectief Website Planning

Geen Stap Vergeten met Onze Website Planner Of je nu een doorgewinterde ondernemer bent of net begint met het bouwen van je online aanwezigheid, een goed doordachte website is essentieel voor succes in het digitale tijdperk. Het proces van het creëren van een website...

Het belang van een veilige WordPress website

Het belang van een veilige WordPress website

In het huidige tijdperk van digitalisering is je online aanwezigheid van onschatbare waarde. Als eigenaar van een WordPress-website geniet je van het gemak en de kracht van een van 's werelds meest populaire content management systemen. Maar te midden van al die...

Continu Werken aan SEO

Continu Werken aan SEO

In het digitale tijdperk waarin we leven, is een sterke online aanwezigheid voor bedrijven en individuen van onschatbare waarde geworden. Het hebben van een goed ontworpen website is niet alleen een visitekaartje voor je merk, maar ook een krachtig instrument om je...